fbpx

TechArt

Kulttuurisisältöjä kaikelle kansalle

TechArt -hankkeen tarkoituksena on selvittää, rakentaa ja pilotoida teknologiaa ja kulttuuria yhdistävää ekosysteemiä. Hankkeessa luodaan innovaatioiden avulla yrityksille ja kulttuuritoimijoille liiketoiminta- ja työllistymismahdollisuuksia ja kehitetään uusia, mielenkiintoisia tapoja jakaa kulttuurisisältöjä.

Koronapandemia on muuttanut kulttuurin tuottamisen ja kuluttamisen tapoja nopeasti ja osin pysyvästikin. Ajoituksen puolesta tämä hanke ei voisi siis olla ajankohtaisempi. Teknologia ei yksin pysty ratkaisemaan tarpeita, joissa ihmiset tarvitsevat sosiaalista vuorovaikutusta ja vuorovaikutteisuutta.

Ouluun kootaan TechArt-ekosysteemi, jossa paikalliset ja kansainväliset teknologia- ja sisältötoimijat ratkovat yhteisiä haasteita. Mukaan haetaan yrityksiä, kulttuurialan toimijoita, asukkaita, opiskelijoita, tutkijoita ja kuntien edustajia. Tavoitteena on hakea ratkaisuja teknologian ja kulttuurin yhdistämiseksi uudella ja innovatiivisella tavalla.

Oulun maine teknologian edelläkävijänä saa jatkumoa

Oulu on ollut edelläkävijä korkean teknologian tutkimuksessa, tuotekehityksessä ja alan startup -kentässä. Oulussa luotuja ja kehitettyjä teknologioita nähdään kuitenkin harvemmin esimerkiksi kaupunkikuvassa ja julkisissa tiloissa taiteessa ja kulttuurissa luodun sisällön kanssa. TechArt -hanke vahvistaa alueen merkitystä teknologiaa ja kulttuuria yhdistävässä tuotekehityksessä. Hankkeella edistetään kulttuuri- ja taidetuotteiden vientiä ja saavutettavuutta yleisöille uusin teknologisin keinoin.

Lapset koulun pihalla

TechArt-hankkeen viralliset sivut avataan kevään 2021 aikana.

Lisätietoja:

Olli Rantala
Projektipäällikkö / Project Manager
TechArt-hanke, / TechArt Project
Tel +358 44 703 7559

olli.rantala@ouka.fi

Lue lisää:

TechArt ja DigiCult avuksi koronapandemian aiheuttamaan kriisiin

Ensimmäinen innovaatiohaku on päättynyt. Valintaraati on käynyt läpi kaikki saapuneet tarjoukset ja tehnyt pisteytyksen ennalta määritettyjen arviointikriteerien pohjalta. Pisteytyksen jälkeen TechArt -hanke tulee toteuttamaan ensimmäisen innovaatiohaun pohjalta yhteensä 6 eri nopeaa kokeilua. TechArt -hanke tulee syksyllä avaamaan uuden nopeiden kokeilujen haun vuodelle 2021.

TechArt – innovaatiohaun nopeisiin kokeiluihin valittujen tarjousten toteuttajat ovat:

Oulun musiikkivideofestivaalit ry

TaikaBox ry

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

Musicians of the Oulu area

Pohjoinen valokuvakeskus

Airnest Productions Oy & Playsign Oy

 

Katso suoraa lähetystä – Matka Maakiseen Martinniemeen on TechArt-hankkeen rahoittama tapahtuma

Pohjoisen kulttuurivirran suora lähetys Matka Maakiseen Martinniemeen lauantaina 12.6.2021 kello 9–19 kuljettaa katsojat Kiimingin Alakylästä jokea pitkin meren rantaan asti. Matkan varrella tutustutaan kuohuviin koskiin ja luontoon sekä jokivarren asukkaisiin. Päivän aikana erilaisissa keskusteluissa on mukana taiteilijoita ja tieteilijöitä. Aiheina ovat mm. ympäristön tila ja veden laatu, jokivarsien kyläyhteisöjen elämä. Taiteilijat tuovat teemoja esille omien taiteenlajiensa keinoin. Luvassa on tanssia, kirjallisuutta, kuvataiteita ja monenlaista musiikkia.

Tapahtuman järjestää Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ja se on yhdistyksen ensimmäinen konkreettinen askel kohti Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta. Yhdistyksen projekti Delta Life juhlii jokivarsien, tiedon, taiteen ja ihmisten ikiaikaisten valtateiden ja kulttuurien törmäämisen tuloksia. Tapahtuman rahoittajana on TechArt-hanke.

Tapahtumaa voi mennä seuraamaan paikan päälle matkan varrelle tai suoraan Martinniemeen, mutta voit myös fiilistellä kesäistä iltaa alta löytyvän striimin kautta virtuaalitapahtumana!

 

EU osaamisen nosto

TechArt tarjoaa: Apua teknologiafirmojen löytämiseen

Onko sinulla kulttuurisisältö, mutta tekninen toteuttaja puuttuu?

Ei hätää, alla olevan linkin kautta pääset BusinessOulun Yrityshakemistoon, josta löydät liudan oululaisia tekijöitä, joihin voit halutessasi ottaa yhteyttä TechArt-hankkeen nopeisiin kokeiluihin liittyen.

TechArt-hankkeen tekeillä oleville virallisille sivuille on myös tulossa laaja ja päivittyvä listaus teknologiafirmoista.