fbpx

Oulu2026-hankkeen luovat neuvonantajat

Kun Oulun kaupunki päätti vuonna 2017 hakea Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026, kerättiin oululaisten kulttuuritoimijoiden ehdotusten pohjalta kokoon luovien neuvonantajien joukko edistämään ja tukemaan Oulu2026-hankkeen valmistelutyötä. Luovien neuvonantajien tehtävänä oli ideoida niitä pääteemoja, joiden ympärille kulttuuriohjelmaa ryhdyttiin rakentamaan ja joiden pohjalta kulttuuripääkaupunkihaun toisen hakuvaiheen hakukirjaa edelleen valmistellaan.

Oulu2026:n luovat neuvonantajat ovat edelleen mukana hankkeen tukijana ja he ovat sopiva sekoitus eri sukupuolia ja -polvia, tiedettä ja taidetta,  elämän eri osa-alueilta. Heillä kaikilla on yhteinen, palava halu tehdä Oulusta uudenlainen, viihtyisä, kaikille avoin ja parempi eurooppalainen kulttuuripääkaupunki.

Pirjo Yli-Maunula

Taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula, s. 1959, on Flow Productions -tuotantoryhmän taiteellinen johtaja. Hän on työskennellyt tanssitaiteen ammattilaisena Oulussa pian neljä vuosikymmentä.  Yli-Maunulan ainutlaatuiseen uraan kuuluu niin koreografin, tanssijan, opettajan, ohjaajan, tuottajan kuin kuraattorinkin tehtäviä. Hänen tuorein teoksensa, paikkasidonnainen, immersiivinen The Secret Garden esitettiin tänä syksynä osana Oulun juhlaviikkoja.  Vuonna 2011 Oulun kaupunki nimitti hänet vuoden taiteilijaksi. Tällä hetkellä Yli-Maunula nauttii Taiteen edistämiskeskuksen viisivuotista taiteilijaprofessoriapuraha (2014-18). Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto myönsi Yli-Maunulalle kulttuuripalkinnon keväällä 2018.

Raija Korpelainen

Raija Korpelainen, s. 1962, oululainen terveysliikunnan tutkimuspäällikkö Oulun Diakonissalaitoksen Liikuntalääketieteelliseltä klinikalta sekä terveysliikunnan professori Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Elinikäisen terveyden tutkimusyksikössä.

Hän johtaa ja ohjaa mm. Pohjois-Suomen liikuntaan liittyvää tutkimusta ja akateemisen tutkimuksen ohella kiinnostunut siitä, kuinka tutkimustietoa voidaan hyödyntää ja levittää käytännössä.

Tony Manninen

Tony Manninen, FT, s. 1969, on pelistudio LudoCraftin toimitusjohtaja ja elämän virrassa rimpuileva sisäinen yrittäjä. Tony on syvällisesti pohdiskeleva tunteellinen insinööri, joka ei kaihda olemassa olevien rakenteiden ravistelua. Tony on unelmahakuisena pelaajana kamppaillut sinnikkäästi läpi elämänsä ja mielensä karikoiden. Jokainen sankaritarinan askel on ollut merkityksellinen – niin hyvässä kuin pahassa. Luovuuden, intohimon ja leikin lisäksi Tonyä kiehtoo elämän peli ja pelimäisten ajatusten hyödyntäminen itsensä kehittämisessä ja maailman parantamisessa.

Lauri Ahtinen

Lauri Ahtinen, s. 1983, on sarjakuvataiteilija, lastenkirjailija, kuosisuunnittelija, kuvataiteilija ja kuvittaja, joka on ollut perustamassa mm. Titta på Tuira -korttelijuhlia Tuiraan, sekä taidegalleria Koomaa Heinäpäähän. Ahtisen kuvituksia voi löytää esimerkiksi Bättre Folk-festivaaleilta, sekä Vimman ja Iljanan vaatteista. Ahtisen sarjakuvaromaani Homepäiväkirja oli ehdolla Sarjakuva-Finlandian voittajaksi.

Kauko Röyhkä

Kauko Röyhkä on syntynyt 12. helmikuuta 1959. Hän on ollut kirjailija ja musiikintekijä vuodesta 1980.

 

 

 

 

Tytti Isohookana-Asunmaa

Isohookana-Asunmaa, s.1947, on syntynyt Oulussa, opiskellut Oulun, Turun sekä Upsalan yliopistoissa historiaa ja työskennellyt pääasiassa Oulun yliopistossa kahtakymmentä eduskuntavuotta lukuun ottamatta. Noihin vuosiin mahtuu myös neljä vuotta valtioneuvostotyötä kulttuuriministerinä. Hän  on asunut koko ikänsä pääosin Kellossa. Virka-uran jälkeen Tytti on kirjoittanut kymmenkunta teosta ja lukuisia esitelmiä, kolumneja ja näytelmiä historiasta, nyky-yhteiskunnasta ja kulttuuripolitiikasta. Hän on vuosien varrella johtanut muutamaa valtakunnallista kansalaisjärjestöä ja toiminut Euroopan neuvoston vähemmistökulttuurin asiantuntijana.

Jaakko Kuusisto

Kapellimestari Jaakko Kuusisto on Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja. Syksyllä 2018 hänet nimitettiin myös Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestariksi ja taiteelliseksi johtajaksi.

Jaakko Mattila

Jaakko Mattila on 42-vuotias kuvataiteilija, joka on syntynyt ja kasvanut Oulussa. Hän on tuottanut useita tapahtumia, klubeja ja festivaaleja. Erilaisia työtehtäviä on myös useita kymmeniä teollisuussiivoojasta taiteelliseen johtajaan. Hän on matkustanut enimmäkseen Euroopassa ja toiminut kuvataiteen alalla useissa maissa. Vakituisia galleriayhteistyökumppaneita on Suomen lisäksi Saksassa ja Englannissa.

Tiina Kinnunen

Filosofian tohtori, dosentti Tiina Kinnunen, s.1964, työskentelee Suomen ja Pohjois-Euroopan historian professorina Oulun yliopistossa. Hän on erikoistunut nais- ja sukupuolihistoriaan, sodan sosiaali- ja kulttuurihistoriaan ja historian käytön tutkimukseen. Hänellä on merkittäviä tieteellisiä asiantuntijatehtäviä ja luottamustoimia kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän on tehnyt yhteistyötä Tuusulan Lotta-museon kanssa ja syksystä 2018 alkaen hän toimii  Mikkelissä sijaitsevan näyttely- ja oppimiskeskus Muistin (Sodan ja rauhan keskus) tieteellisen neuvottelukunnan puheenjohtajana. Hän kuuluu myös Svenska Litteratursällskapetin historiajaostoon ja Oulun yliopiston kollegioon.

Timo Harju

Timo Harju, s. 1980, työskentelee kirjailijana, yhteisötaiteilijana ja sanataideohjaajana. Vuodesta 2007 tehnyt ja ohjannut taidetta eri sosiaalialan laitoksissa, erityisesti vanhustyössä. Myös monta vuotta kestänyt ja muun muassa satukirjaan johtanut yhteistyö Oulun ensi ja turvakodin kanssa on hänelle sydänasia. Satujen lisäksi Timo on julkaissut kaksi aikuisten runokirjaa, joista ensimmäinen, Kastelimme heitä runsaasti kahvilla (ntamo 2009) palkittiin Kritiikin kannuksilla. Tällä hetkellä Timo lukee kolmannen runokirjansa viimeistä taittoversiota, viimeistelee yhteisötaiteen opaskirjan käsikirjoitusta sekä ohjaa sanataidetta lapsille alakouluissa ja aikuisille avoimessa yliopistossa. Timo on aktiivinen vapaan taidekentän toimija ja oululaisen kulttuuriosuuskunta ILMEen puheenjohtaja.

Merja Satulehto

Merja Satulehto, s. 1958, on avojalkainen oululainen tanssivaikuttaja. Hänellä on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus tanssinammattilaisena; tanssijana, tanssinopettajana, koreografina ja tanssituomarina. Nykyisin työn painopiste on siirtynyt tanssista hallinnollisiin tehtäviin Tanssikeskus Citydancen pitkäaikaisena toimitusjohtajana ja yrittäjänä.

Intohimoinen suhde tanssiin on elämän johtotähti.  Sydäntä lähellä hänellä on ollut erityisesti tanssikoulutuksen kehittäminen sekä harrastajan että tanssinammattilaisen näkökulmasta.

Aki Roukala

Aki Roukala, s.1978, työskentelee oman taiteellisen työnsä ohella monipuolisesti kulttuurin eri osa-alueilla mm. festivaalien ja kulttuuritapahtumien järjestäjänä, sekä kansainvälistyvien artistien ja kirjailijoiden managerina. Hän on muun muassa hailuotolaisen Bättre Folk -tapahtuman perustaja.

Roope Sulkala

 Roope Sulkala, s. 1991, on oululaislähtöinen yrittäjä, tanssija ja kulttuuritoimija. Hän toimii yrittäjänä ravintola Zivagossa sekä 45 Specialissa, ja vastaa 45 Specialin ohjelmapäällikkönä klubin keikkabuukkauksista sekä klubi-illoista. Katutanssin saralla Roope on toiminut jo yli kymmenen vuotta ja vaikuttaa tällä hetkellä katukulttuuri yhdistys Katku ry:n hallituksessa. Tanssin parissa hän on työskennellyt myös opettajana sekä Oulun kaupungin teatterin tanssijana ja näyttelijänä. Pidemmän ajan tavoitteena hänellä on ”olla omalta osaltaan tuottamassa kaupunkiin laadukasta tapahtuma- ja kulttuurisisältöä, sekä tarjota innokkaille tekijöille mahdollisuuksia tehdä ja toteuttaa”.

Sigga-Marja Magga

Sigga-Marja Magga, s.1968, on koulutukseltaan tekstiilialan artenomi ja filosofian maisteri. Hän työskentelee saamelaisen kulttuurin yliopisto-opettajana Giellagas-instituutissa Oulun yliopistossa. Hän on myös kulttuurintutkija ja väittelee myöhemmin syksyllä saamelaisesta käsityöstä. Magga on aikaisemmin työskennellyt käsityönopettajana ja kudonnanohjaajana sekä useissa saamelaiseen kulttuuriin ja muotoiluun liittyvissä projekteissa. Tällä hetkellä hän on mukana muun muassa Inarissa sijaitsevan Saamelaismuseo Siidan laajennushankkeessa saamelaisen käsityön asiantuntijatyöryhmässä. Magga on lähtöisin Ivalosta, mutta on asunut perheineen Oulussa pian 20 vuotta.

Blair Stevenson

Blair Stevenson, s. 1972, on opettaja, tutkija ja johtaja, jolla on laaja kokemus koulutuksesta, kulttuurista ja teknologiasta. Koulutusalalla Blair on työskennellyt sekä opettajana että opettajankouluttajana useissa maissa viidentoista vuoden ajan. Hänellä on kokemusta tutkijana kasvatuspsykologiasta, yrittäjänkoulutuksesta, kulttuurintutkimuksesta sekä tieto- ja viestintäteknologiasta. Tällä erää Blair toimii tuntiopettajana Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän on perustanut opetusteknologiaan keskittyvän Oulu EduLabin ja uuden koulutusyrittäjyyden maisteriohjelman. Lisäksi hän toimii LAB-oppimismallin kansainvälisen yhteistyön ja liiketoiminnan koordinaattorina. Blairilla on myös sivuprofessuuri Ryerson University School of Creative Industriesissa Torontossa.

Jukka Takalo

Jukka Takalo, s.1967, on laulaja ja lauluntekijä, joka on julkaissut yhteensä 15 studioalbumia eri kokoonpanoissa. Hän on myös musiikkivideo-ohjaaja ja käsikirjoittaja sekä julkaissut kirjailijana kaksi tietopuolista teosta ja esikoisfiktion Kuoleman nimi on Saab 96.

Palkintoja: Teuvo Pakkala -kirjallisuuspalkinto 2014, Vuoden positiivisin Oululainen 2015, Vuoden Haukiputaalainen 2013. Vuoden Marttilaiseksi  2011 hänet valittiin ansioistaan Maakinen Martinniemi -monitaidetapahtuman isännöimisestä. Takalo on Ilmakitaransoiton MM-kisojen isä, ollut perustamassa Oulun Juhlaviikkoja ja Oulun Musiikkivideofestivaaleja. Musiikinedistämissäätiö MES:in av-toimikunnassa Takalo on toiminut erityisasiantuntijana ja esittelijänä vuodesta 2003.

Katja Iljana

Katja Iljana, s. 1980, on yrittäjä, vaatesuunnittelija, käsityöläinen, dj, musiikintekijä ja tapahtumatuottaja, joka rentoutuu sienimetsällä ja klubeilla. Iljanalle Oulu merkitsee kotia ja työrauhaa, hyviä pyöräreittejä ja luonnonläheisyyttä ja toisaalta elävää underground-kulttuuria ja omintakeisia kulttuuritapahtumia.

Kalle Kääriäinen

Kalle Kääriäinen, on 17-vuotias opiskelija, esiintyvä taikuri ja nuorisovaltuutettu Oulusta. Hän haluaa auttaa tekemään Oulusta Euroopan kulttuuripääkaupungin vuonna 2026.

Aulikki Herneoja

Aulikki Herneoja, s. 1964, on tekniikan tohtori ja arkkitehti, ja hän työskentelee Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikössä varajohtajana ja yliopistonlehtorina vastuullaan nykyarkkitehtuurin aineryhmän sekä koko yksikön tohtorikoulutukseen liittyviä opetustehtäviä. Lisäksi hänellä on laajempaa vastuuta tohtorikoulutuksesta Oulun yliopistossa tekniikan ja luonnontieteen tohtorikoulutustoimikunnan puheenjohtajana sekä kansainvälisiä tehtäviä arkkitehtuuritutkimukseen liittyen (mm eCAADe). Herneoja on ollut myös Oulun läänin taidetoimikunnan jäsen sekä toiminut Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahaston asiantuntijana.

Heta Haanpää

Heta Haanperä, s. 1973, on oululainen teatteriohjaaja. Hänet kiinnitettiin ohjaajaksi Oulun kaupunginteatteriin 2006, jossa hän aloitti ohjaamalla lopputyönään kantaesityksen Juoksuhaudantie 2007. Haanperä on ohjannut Oulun kaupunginteatteriin monia kantaesityksiä mm. Kätilö ja Taivaslaulu. Hän on useissa töissään halunnut yhdistää paikallisia toimijoita ja tekijöitä teatterin piiriin. Haanperä on ottanut voimakkaasti kantaa teatterin rooliin tärkeänä paikallisena toimijana. Oulun kaupunginteatterin ollessa mukana neljän vuoden EU-hankkeessa Platform 11 + oli Haanperällä vahva rooli projektin eteenpäin viejänä. Marraskuusta 2018 alkaen hän työskentelee Kajaanin kaupunginteatterissa.

Pirjo Yli-Maunula

Taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula, s. 1959, on Flow Productions -tuotantoryhmän taiteellinen johtaja. Hän on työskennellyt tanssitaiteen ammattilaisena Oulussa pian neljä vuosikymmentä.  Yli-Maunulan ainutlaatuiseen uraan kuuluu niin koreografin, tanssijan, opettajan, ohjaajan, tuottajan kuin kuraattorinkin tehtäviä. Hänen tuorein teoksensa, paikkasidonnainen, immersiivinen The Secret Garden esitettiin tänä syksynä osana Oulun juhlaviikkoja.  Vuonna 2011 Oulun kaupunki nimitti hänet vuoden taiteilijaksi. Tällä hetkellä Yli-Maunula nauttii Taiteen edistämiskeskuksen viisivuotista taiteilijaprofessoriapuraha (2014-18). Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto myönsi Yli-Maunulalle kulttuuripalkinnon keväällä 2018.

Raija Korpelainen

Raija Korpelainen, s. 1962, oululainen terveysliikunnan tutkimuspäällikkö Oulun Diakonissalaitoksen Liikuntalääketieteelliseltä klinikalta sekä terveysliikunnan professori Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Elinikäisen terveyden tutkimusyksikössä.

Hän johtaa ja ohjaa mm. Pohjois-Suomen liikuntaan liittyvää tutkimusta ja akateemisen tutkimuksen ohella kiinnostunut siitä, kuinka tutkimustietoa voidaan hyödyntää ja levittää käytännössä.

Tony Manninen

Tony Manninen, FT, s. 1969, on pelistudio LudoCraftin toimitusjohtaja ja elämän virrassa rimpuileva sisäinen yrittäjä. Tony on syvällisesti pohdiskeleva tunteellinen insinööri, joka ei kaihda olemassa olevien rakenteiden ravistelua. Tony on unelmahakuisena pelaajana kamppaillut sinnikkäästi läpi elämänsä ja mielensä karikoiden. Jokainen sankaritarinan askel on ollut merkityksellinen – niin hyvässä kuin pahassa. Luovuuden, intohimon ja leikin lisäksi Tonyä kiehtoo elämän peli ja pelimäisten ajatusten hyödyntäminen itsensä kehittämisessä ja maailman parantamisessa.

Lauri Ahtinen

Lauri Ahtinen, s. 1983, on sarjakuvataiteilija, lastenkirjailija, kuosisuunnittelija, kuvataiteilija ja kuvittaja, joka on ollut perustamassa mm. Titta på Tuira -korttelijuhlia Tuiraan, sekä taidegalleria Koomaa Heinäpäähän. Ahtisen kuvituksia voi löytää esimerkiksi Bättre Folk-festivaaleilta, sekä Vimman ja Iljanan vaatteista. Ahtisen sarjakuvaromaani Homepäiväkirja oli ehdolla Sarjakuva-Finlandian voittajaksi.

Kauko Röyhkä

Kauko Röyhkä on syntynyt 12. helmikuuta 1959. Hän on ollut kirjailija ja musiikintekijä vuodesta 1980.

Tytti Isohookana-Asunmaa

Isohookana-Asunmaa, s.1947, on syntynyt Oulussa, opiskellut Oulun, Turun sekä Upsalan yliopistoissa historiaa ja työskennellyt pääasiassa Oulun yliopistossa kahtakymmentä eduskuntavuotta lukuun ottamatta. Noihin vuosiin mahtuu myös neljä vuotta valtioneuvostotyötä kulttuuriministerinä. Hän  on asunut koko ikänsä pääosin Kellossa. Virka-uran jälkeen Tytti on kirjoittanut kymmenkunta teosta ja lukuisia esitelmiä, kolumneja ja näytelmiä historiasta, nyky-yhteiskunnasta ja kulttuuripolitiikasta. Hän on vuosien varrella johtanut muutamaa valtakunnallista kansalaisjärjestöä ja toiminut Euroopan neuvoston vähemmistökulttuurin asiantuntijana.

Jaakko Kuusisto

Kapellimestari Jaakko Kuusisto on Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja. Syksyllä 2018 hänet nimitettiin myös Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestariksi ja taiteelliseksi johtajaksi.

Jaakko Mattila

Jaakko Mattila on 42-vuotias kuvataiteilija, joka on syntynyt ja kasvanut Oulussa. Hän on tuottanut useita tapahtumia, klubeja ja festivaaleja. Erilaisia työtehtäviä on myös useita kymmeniä teollisuussiivoojasta taiteelliseen johtajaan. Hän on matkustanut enimmäkseen Euroopassa ja toiminut kuvataiteen alalla useissa maissa. Vakituisia galleriayhteistyökumppaneita on Suomen lisäksi Saksassa ja Englannissa.

Tiina Kinnunen

Filosofian tohtori, dosentti Tiina Kinnunen, s.1964, työskentelee Suomen ja Pohjois-Euroopan historian professorina Oulun yliopistossa. Hän on erikoistunut nais- ja sukupuolihistoriaan, sodan sosiaali- ja kulttuurihistoriaan ja historian käytön tutkimukseen. Hänellä on merkittäviä tieteellisiä asiantuntijatehtäviä ja luottamustoimia kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän on tehnyt yhteistyötä Tuusulan Lotta-museon kanssa ja syksystä 2018 alkaen hän toimii  Mikkelissä sijaitsevan näyttely- ja oppimiskeskus Muistin (Sodan ja rauhan keskus) tieteellisen neuvottelukunnan puheenjohtajana. Hän kuuluu myös Svenska Litteratursällskapetin historiajaostoon ja Oulun yliopiston kollegioon.

Timo Harju

Timo Harju, s. 1980, työskentelee kirjailijana, yhteisötaiteilijana ja sanataideohjaajana. Vuodesta 2007 tehnyt ja ohjannut taidetta eri sosiaalialan laitoksissa, erityisesti vanhustyössä. Myös monta vuotta kestänyt ja muun muassa satukirjaan johtanut yhteistyö Oulun ensi ja turvakodin kanssa on hänelle sydänasia. Satujen lisäksi Timo on julkaissut kaksi aikuisten runokirjaa, joista ensimmäinen, Kastelimme heitä runsaasti kahvilla (ntamo 2009) palkittiin Kritiikin kannuksilla. Tällä hetkellä Timo lukee kolmannen runokirjansa viimeistä taittoversiota, viimeistelee yhteisötaiteen opaskirjan käsikirjoitusta sekä ohjaa sanataidetta lapsille alakouluissa ja aikuisille avoimessa yliopistossa. Timo on aktiivinen vapaan taidekentän toimija ja oululaisen kulttuuriosuuskunta ILMEen puheenjohtaja.

Merja Satulehto

Merja Satulehto, s. 1958, on avojalkainen oululainen tanssivaikuttaja. Hänellä on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus tanssin ammattilaisena; tanssijana, tanssinopettajana, koreografina ja tanssituomarina. Nykyisin työn painopiste on siirtynyt tanssista hallinnollisiin tehtäviin Tanssikeskus Citydancen pitkäaikaisena toimitusjohtajana ja yrittäjänä.

Intohimoinen suhde tanssiin on elämän johtotähti.  Sydäntä lähellä hänellä on ollut erityisesti tanssikoulutuksen kehittäminen sekä harrastajan että tanssinammattilaisen näkökulmasta.

Aki Roukala

Aki Roukala, s.1978, työskentelee oman taiteellisen työnsä ohella monipuolisesti kulttuurin eri osa-alueilla mm. festivaalien ja kulttuuritapahtumien järjestäjänä, sekä kansainvälistyvien artistien ja kirjailijoiden managerina. Hän on muun muassa hailuotolaisen Bättre Folk -tapahtuman perustaja.

Roope Sulkala

Roope Sulkala, s. 1991, on oululaislähtöinen yrittäjä, tanssija ja kulttuuritoimija. Hän toimii yrittäjänä ravintola Zivagossa sekä 45 Specialissa, ja vastaa 45 Specialin ohjelmapäällikkönä klubin keikkabuukkauksista sekä klubi-illoista. Katutanssin saralla Roope on toiminut jo yli kymmenen vuotta ja vaikuttaa tällä hetkellä katukulttuuri yhdistys Katku ry:n hallituksessa. Tanssin parissa hän on työskennellyt myös opettajana sekä Oulun kaupungin teatterin tanssijana ja näyttelijänä. Pidemmän ajan tavoitteena hänellä on ”olla omalta osaltaan tuottamassa kaupunkiin laadukasta tapahtuma- ja kulttuurisisältöä, sekä tarjota innokkaille tekijöille mahdollisuuksia tehdä ja toteuttaa”.

Sigga-Marja Magga

Sigga-Marja Magga, s.1968, on koulutukseltaan tekstiilialan artenomi ja filosofian maisteri. Hän työskentelee saamelaisen kulttuurin yliopisto-opettajana Giellagas-instituutissa Oulun yliopistossa. Hän on myös kulttuurintutkija ja väittelee myöhemmin syksyllä saamelaisesta käsityöstä. Magga on aikaisemmin työskennellyt käsityönopettajana ja kudonnanohjaajana sekä useissa saamelaiseen kulttuuriin ja muotoiluun liittyvissä projekteissa. Tällä hetkellä hän on mukana muun muassa Inarissa sijaitsevan Saamelaismuseo Siidan laajennushankkeessa saamelaisen käsityön asiantuntijatyöryhmässä. Magga on lähtöisin Ivalosta, mutta on asunut perheineen Oulussa pian 20 vuotta.

Blair Stevenson

Blair Stevenson, s. 1972, on opettaja, tutkija ja johtaja, jolla on laaja kokemus koulutuksesta, kulttuurista ja teknologiasta. Koulutusalalla Blair on työskennellyt sekä opettajana että opettajankouluttajana useissa maissa viidentoista vuoden ajan. Hänellä on kokemusta tutkijana kasvatuspsykologiasta, yrittäjänkoulutuksesta, kulttuurintutkimuksesta sekä tieto- ja viestintäteknologiasta. Tällä erää Blair toimii tuntiopettajana Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän on perustanut opetusteknologiaan keskittyvän Oulu EduLabin ja uuden koulutusyrittäjyyden maisteriohjelman. Lisäksi hän toimii LAB-oppimismallin kansainvälisen yhteistyön ja liiketoiminnan koordinaattorina. Blairilla on myös sivuprofessuuri Ryerson University School of Creative Industriesissa Torontossa.

Jukka Takalo

Jukka Takalo, s.1967, on laulaja ja lauluntekijä, joka on julkaissut yhteensä 15 studioalbumia eri kokoonpanoissa. Hän on myös musiikkivideo-ohjaaja ja käsikirjoittaja sekä julkaissut kirjailijana kaksi tietopuolista teosta ja esikoisfiktion Kuoleman nimi on Saab 96.

Palkintoja: Teuvo Pakkala -kirjallisuuspalkinto 2014, Vuoden positiivisin Oululainen 2015, Vuoden Haukiputaalainen 2013. Vuoden Marttilaiseksi  2011 hänet valittiin ansioistaan Maakinen Martinniemi -monitaidetapahtuman isännöimisestä. Takalo on Ilmakitaransoiton MM-kisojen isä, ollut perustamassa Oulun Juhlaviikkoja ja Oulun Musiikkivideofestivaaleja. Musiikinedistämissäätiö MES:in av-toimikunnassa Takalo on toiminut erityisasiantuntijana ja esittelijänä vuodesta 2003.

Katja Iljana

Katja Iljana, s. 1980, on yrittäjä, vaatesuunnittelija, käsityöläinen, dj, musiikintekijä ja tapahtumatuottaja, joka rentoutuu sienimetsällä ja klubeilla. Iljanalle Oulu merkitsee kotia ja työrauhaa, hyviä pyöräreittejä ja luonnonläheisyyttä ja toisaalta elävää underground-kulttuuria ja omintakeisia kulttuuritapahtumia.

Kalle Kääriäinen

Kalle Kääriäinen, on 17-vuotias opiskelija, esiintyvä taikuri ja nuorisovaltuutettu Oulusta. Hän haluaa auttaa tekemään Oulusta Euroopan kulttuuripääkaupungin vuonna 2026.

Aulikki Herneoja

Aulikki Herneoja, s. 1964, on tekniikan tohtori ja arkkitehti, ja hän työskentelee Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikössä varajohtajana ja yliopistonlehtorina vastuullaan nykyarkkitehtuurin aineryhmän sekä koko yksikön tohtorikoulutukseen liittyviä opetustehtäviä. Lisäksi hänellä on laajempaa vastuuta tohtorikoulutuksesta Oulun yliopistossa tekniikan ja luonnontieteen tohtorikoulutustoimikunnan puheenjohtajana sekä kansainvälisiä tehtäviä arkkitehtuuritutkimukseen liittyen (mm eCAADe). Herneoja on ollut myös Oulun läänin taidetoimikunnan jäsen sekä toiminut Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahaston asiantuntijana.

Heta Haanpää

Heta Haanperä, s. 1973, on oululainen teatteriohjaaja. Hänet kiinnitettiin ohjaajaksi Oulun kaupunginteatteriin 2006, jossa hän aloitti ohjaamalla lopputyönään kantaesityksen Juoksuhaudantie 2007. Haanperä on ohjannut Oulun kaupunginteatteriin monia kantaesityksiä mm. Kätilö ja Taivaslaulu. Hän on useissa töissään halunnut yhdistää paikallisia toimijoita ja tekijöitä teatterin piiriin. Haanperä on ottanut voimakkaasti kantaa teatterin rooliin tärkeänä paikallisena toimijana. Oulun kaupunginteatterin ollessa mukana neljän vuoden EU-hankkeessa Platform 11 + oli Haanperällä vahva rooli projektin eteenpäin viejänä. Marraskuusta 2018 alkaen hän työskentelee Kajaanin kaupunginteatterissa.