fbpx

Oulu2026-ohjelma tekee kulttuuri-ilmastonmuutosta!

Innostava. Kestävä. Eurooppalainen. Näistä rakentuu Oulu2026-kulttuuriohjelman visio, joka vie kohti kulttuuri-ilmastonmuutosta. Visio rakentuu ennen kaikkea uusien yhteyksien luomiselle. Ideoiden ja ihmisten kohtaamiset synnyttävät luovuutta, uteliaisuutta ja kekseliäisyyttä.  Ohjelmakattaus tulee kasvamaan avoimien hakujen kautta, joita järjestetään vuosittain. Seuraava ohjelmahaku avautuu syksyllä 2022!

Kulttuuriohjelma toteuttaa kulttuuri-ilmastonmuutosta jonka taiteellinen visio nojaa kolmeen peruspilariin:

  1. Sitoudumme inspiroivan ja kestävän kulttuuriohjelman rakentamiseen, sillä elämme seudulla jolla ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat jo nähtävissä joka päivä.
  2. Viemme kulttuurin uusille areenoille ja uusille yleisöille ainutkertaisissa paikoissa luotavilla elämyksillä.
  3. Haluamme uudistaa kulttuurisysteemiämme, keventää laitosmaisuuttaa ja levittää kulttuuritoimintaa entistä laajemmin. Tärkeitä tässä prosessissa ovat lapset ja nuoret, jotka osallistuvat luovaan työhön ja sen tulevaisuuden rakentamiseen.

 

Kulttuuriohjelman rakenne

Kulttuuriohjelman pääviesti on Kulttuuri-ilmastonmuutos. Sen ympärille kehittyvä ohjelmisto jakautuu kolmen pääteemaan, joista jokaiseen sisältyy kiehtovia hankkeita:

 

Villisti kaupunki kertoo miten karusta ja ankarasta pohjoisen erämaasta kasvaa kaupunki, jonka ainutlaatuinen, villi luovuus on keskittynyt nuorten unelmien tukemiseen ja rohkaisuun.

 
Vastakohtien voima nostaa esiin, kyseenalaistaa ja myös kytkee toisiinsa pohjoisen Suomen elämää hallitsevat vastakohdat, läheisyyden ja erillisyyden, valon ja pimeyden sekä teknologian ja taiteen – erottelut, jotka pätevät paitsi meillä myös Euroopassa.
 
Rohkeasti reunalla -teeman tarinat kertovat elämästä reunalla, elämän reunaehdoista, ilmastonmuutoksesta ja alueesta, jota Eurooppa ei vieläkään ole todella löytänyt.
 
Jokaisen teeman käynnistää laajamittainen kansainvälinen lippulaivatuotanto, minkä lisäksi pääteemaan liittyvä Rauhankone– ohjelmakokonaisuus tarjoaa dynaamisen ja iskevän alkunäytöksen kulttuuri-ilmastonmuutoksesta kertovalle tarinalle. Oulu2026-alueen ruokakulttuuriin erikoistunut Arctic Food Lab esittelee puolestaan pohjoisia makuja, tuottajia ja tapahtumia. 
 
Lue lisää:
 
kuva kulttuuriohjelman rakenteesta