fbpx

Arctic Food Lab

Pohjoisen Suomen lyhyt mutta intensiivinen kesä kypsyttää paikallisen keittiömme raaka-aineet. Arctic Food Lab on ohjelmakokonaisuus, joka tuo esiin Oulu2026-alueen pohjoisen taivaan alla kasvaneiden raaka-aineiden ja arktisissa oloissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta. Arctic Food Lab tarjoaa elämyksiä, joita ei voi kokea missään muualla.

Arctic Food Lab kokoaa yhteen Oulun seudun gastronomian ja ruokakulttuurin toimijoita, juhlistaa pohjoista ruokaa ja gastronomiaa. Ruoka ei ole vain ravintoa, sen avulla tuotetaan elämyksiä ja osoitetaan vieraanvaraisuutta. Arctic Food Lab luo mielikuvia puhtaasta arktisesta luonnosta ja siellä kasvaneista raaka-aineista, jotka jalostetaan paikallisella osaamisella korkeatasoisiksi tuotteiksi ja palveluiksi. Lähiruoka tukee kestävää kehitystä ja ilmastotavoitteiden toteutumista.

Arctic Food Lab -ohjelma alkaa toteutua asteittain syksystä 2021 lähtien. Se on käynnissä täydessä laajuudessa vuonna 2026, kun Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Kiinnostuitko, ota yhteyttä:

Asta Salomaa, asta.salomaa@ouka.fi 
Artic Food Lab -ohjelman tuottaja

Piia Rantala-Korhonen, piia.rantala-korhonen@ouka.fi 
Oulu2026-johtaja